Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz bij De Buren – Rush Hour met David Rockefeller

18 juni 2023, 16:00 - 18:00

Gratis

Band: Rush Hour met special guest (trompet / bugel) David Rockefeller (o.a. bekend van de New Cool Collective)

David Rockefeller is trompettist van New Cool Collective, de, waarschijnlijk, bekendste jazzband van Nederland. David Rockefeller studeerde aan het Rotterdams conservatorium en maakte sedertdien o.a. deel uit van Lois Lane, Candy Dulfer en de New Collective Bigband. Ook toerde hij met The Kik in het programma Voor de Overlevenden, een hommage aan Boudewijn de Groot.David is van alle markten thuis. Zijn muziekstijl kan het best omschreven worden als een frisse opwindende mix van dansbare soul en jazz met een Latin sausje. Zijn melodische solo’s, zowel op bugel, trompet als trombone, zijn onovertroffen en bezorgen de jazzliefhebber vaak kippenvel.

Zo past hij naadloos in het kwartet van altsaxofonist Arie Kuit, Rush Hour. Deze band bestaat uit: Arie Kuit -Alto Saxophone(bandleider), Guido van den Boom –Keys, Andreas Prins van Wijngaarden –Bassen Ruben van Boven –Drums. De stijl van deze band kan omschreven worden als energieke Soul Jazz met uitstapjes naar het American Songbook. Composities van Cannonball Adderley,Horace Silver, Wes Montgomery, Sergio Mendes, Sonny Rollins staan op het repertoire.

Arie Kuit, de bandleider van Rush Hours is indertijd genomineerd voor de Pall Mall Jazz Award, ten tijde van de finale was hij op toernee met The Glenn Miller Orchestra, waar hij de lead-altist was. Met dit orkestgespeeld in enorm beroemde concerthalls zoals het Concertgebouw, Amsterdam, de Doelen Rotterdam, de Berliner Philharmonie, het Wiener Konzerthaus. Met Bram Peper mee naar Jakarta, waar ze een concert gaven voor 12.000 mensen. Met Frank in Person naar Engeland, waar zij een optreden gaven in het landhuis Cliveden. Druk in de weer met highlights in de maak waaronder “Eleonora’s Choice”: the Vintage Collection.De laatste twee jaar voor Corona meer dan 100 shows gedaan in SaoediArabië.

Gegevens

Datum:
18 juni 2023
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
Gratis

Locatie

De Buren
Raadhuisplein 3-5
Bodegraven, Zuid-Holland 2411BD Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.deburenbodegraven.nl/