Organisatie

Gerard Haneveer (voorzitter)

Als jongeman heb ik trompet gespeeld in een Showkorps in Rotterdam. Na een succesvol optreden tijdens het WMC in Kerkrade kreeg het korps een drukke agenda. Dan kom je de liefde van je leven tegen (waar ik inmiddels 43 jaar mee getrouwd ben) en wordt het ingewikkeld om de vele optredens blijven volgen. Gestopt dus. Na jaren begon het weer te kriebelen en ben ik in de hafabra wereld terecht gekomen. Eerst Euphonium en later over gestapt naar de trombone. Tijdens mijn muzikale loopbaan lag (en ligt?) het accent meer op organiseren dan op zelf musiceren. Hoe dan ook, een top muzikant ben ik niet geworden. Inmiddels groeide mijn interesse in de jazz muziek. Ik ben die gaan begrijpen en gaan omarmen. Als oprichter van Stichting Project Orkest Nederland, ontstond het idee om Groene Hart Jazz (GHJ) op te richten. Na enige zoektocht naar twee fantastische collega’s (die overigens wel over een uitstekende muzikale jazzachtergrond beschikken) met gelijk gestemde opvattingen (zie doelstelling GHJ elders op deze website), hebben we besloten om samen aan de slag te gaan. Het promoten van jazzmuziek voor muzikanten én publiek in de regio – samen met jazzorganisaties elders in het land – is mijn ambitie en mijn passie.

Iman Merison (secretaris)

Als tiener werd ik via de LP’s van mijn vader besmet met het jazzvirus en dat is nooit meer goed gekomen. Ik speel van jongs af aan klarinet, ben gaan dubbelen op sax en heb – toen we rond 2000 in Woerden kwamen wonen – ook de contrabas opgepakt. Al die jaren heb ik als amateur met veel plezier in diverse vaste en tijdelijke jazzclubjes gespeeld en doe dat nog steeds. Daarnaast ga ik als luisteraar geregeld naar festivals en jazzconcerten, dus kan niet wachten totdat we weer mogen.
Ik hoop dat we met Groene Hart Jazz eraan kunnen bijdragen dat bij ons in de regio meer mensen kunnen genieten van al dat moois dat jazz te bieden heeft. Zowel muzikanten als liefhebbers, maar zeker ook mensen die nog niet eerder met jazz kennis hebben gemaakt. Daar zet ik mij graag voor in. Dus heb je een leuk idee, neem dan gerust contact op!

Arjen Blok (penningmeester)

Hallo, mag ik mijzelf even voorstellen, ik ben Arjen Blok. Onlangs heb ik de functie van penningmeester aanvaard en ben ik toegetreden tot het bestuur van deze stichting.

Actief muziek beoefenen is al sinds mijn tienerjaren een passie. Op amateurniveau ben ik actief als drummer, uiteraard eerst pop maar nu de laatste paar jaar ook jazz en big band. Als puber, de wondere wereld van ritme, drums en percussie ontdekkend, was jazz een muziekvorm die ik strikt aan de generatie van mijn ouders koppelde en dus zeker niet iets voor mijzelf. Mijn muzikale interesse ontwikkelde zich onder sterke invloed van toenmalige mede muzikanten van pop en rock, the Stones, the Doors, the Who, etc., naar de alternatieve, meer ingewikkelde muziekstijlen van King Crimson, Yes, Genesis, Frank Zappa, etc. Om uiteindelijk toch uit te komen bij jazz via de jazz-rock uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw en vervolgens het ontdekken van de gouden jaren van de jazz, de 30,40 en 50-tiger jaren. Achteraf gezien had pa natuurlijk helemaal gelijk.

Ook hedendaagse, inventieve en avontuurlijke jazz kan ik waarderen zeker als het live gespeeld wordt. Als luisteraar is dat precies wat me aantrekt in jazz, de drang om nieuwe muzikale paden te vinden en te bewandelen. Live jazz is voor mij een wonderbaarlijke kunstvorm die slechts in het hier en nu bestaat en daar ook het best tot z’n recht komt.

Daarom ben ik blij dat ik m’n steentje kan bijdragen aan het verwezenlijken van doelstellingen van deze stichting. Ik hoop bij veel live jazz events betrokken te zijn, waar ik je hoop te ontmoeten.