Organisatie

Bestuursleden

Gerard Haneveer (voorzitter)

Als oprichter van Stichting Project Orkest Nederland, ontstond het idee om Groene Hart Jazz (GHJ) op te richten. Na een zoektocht naar collega’s  met gelijk gestemde opvattingen (zie doelstelling GHJ elders op deze website), hebben we besloten om samen aan de slag te gaan. Het promoten van jazzmuziek voor muzikanten én publiek in de regio – samen met jazzorganisaties elders in het land – is mijn ambitie en mijn passie.

Iman Merison (secretaris)

Als tiener werd ik via de LP’s van mijn vader besmet met het jazzvirus en dat is nooit meer goed gekomen. Ik speel van jongs af aan klarinet, ben gaan dubbelen op sax en heb – toen we rond 2000 in Woerden kwamen wonen – ook de contrabas opgepakt. Al die jaren heb ik als amateur met veel plezier in diverse vaste en tijdelijke jazzclubjes gespeeld en doe dat nog steeds. Daarnaast ga ik als luisteraar geregeld naar festivals en jazzconcerten.

Ik hoop dat we met Groene Hart Jazz eraan kunnen bijdragen dat bij ons in de regio meer mensen kunnen genieten van al dat moois dat jazz te bieden heeft. Zowel muzikanten als liefhebbers, maar zeker ook mensen die nog niet eerder met jazz kennis hebben gemaakt. Daar zet ik mij graag voor in. Dus heb je een leuk idee, neem dan gerust contact op!

Joost Rooms (penningmeester)

Muziek in al zijn variaties heeft mij altijd geboeid. Het verbindt mensen en geeft sfeer en emotie op alle momenten in je leven. In tegenstelling tot de andere bestuursleden ben ik niet muzikaal onderlegd en beoefen ik dan ook niet enige muzikale uiting.

Ik ben op 1 januari 2023 toegereden tot het Bestuur van Groene Hart Jazz omdat ik het initiatief om in het Groene Hart Jazz onder de aandacht te brengen bij het grote publiek onderschrijf en graag een bijdrage wil leveren aan de, mooie muzikale activiteiten die GHJ tot stand brengt.

Naast mijn rol als penningmeester richt ik mij ook publiciteit en promotie.

Met ons Bestuur dat wordt ondersteund door een groot aantal enthousiaste mensen, bands, ondernemers en andere organisaties zetten wij de Jazz, maar ook het Groene Hart op de kaart.

Rob Henneveld (realisatie)

Vanaf mijn jonge jaren trok muziek mijn belangstelling. Ik heb een brede muziek smaak: van funk naar wereldmuziek, van jazz naar klassiek. Op mijn 9de ben ik klarinet gaan spelen en laten kwamen daar nog wat andere instrumenten zoals diverse saxofoons bij.

In 1990 heb ik het Bredase band Jazz Connection opgericht waarmee we nu al zo’n 34 jaar in Europa en soms ook daarbuiten touren. Ik woon nu meer dan 25 jaar in het mooie Gouda en heb in de laatste edities van het Randstad Jazz Festival als bestuurslid meegedraaid.

Toen ik in 2023 werd gevraagd om jazz in de regio en Gouda weer (meer) leven in te blazen heb ik geen moment getwijfeld. We hebben een mooie club enthousiaste jazzliefhebbers bij elkaar. Doe je mee?

Vrijwilliger

Cor Rietbergen (Coördinator Jazz Jam sessies)

Al heel lang liep ik met het idee om zelf een JazzJam in Gouda of omstreken (in het Groen Hart dus) te gaan opzetten. Uiteindelijk ben ik geslaagd om hiervoor een prachtige locatie te vinden, Grand Café LINQ in Waddinxveen, waar de eigenaresse al snel ook enthousiast werd. Tussentijds ook contact opgenomen met het bestuur van Groene Hart Jazz waar wij, in een paar hele prettige gesprekken, hebben besloten om het samen te gaan doen.

Inmiddels is de première van Groene Hart Jazz JamSessie meer dan geslaagd. Deze oude stijl JamSessie is vanaf heden een activiteit van het “Groene Hart Jazz” waarbij ik de organisatie als actieve vrijwilliger van GHJ zoveel mogelijk zal uitvoeren. Voor nieuwe data en info van deze activiteit zie elders op deze website.