Organisatie

Bestuursleden

Gerard Haneveer (voorzitter)

Als jongeman heb ik trompet gespeeld in een Showkorps in Rotterdam. Na een succesvol optreden tijdens het WMC in Kerkrade kreeg het korps een drukke agenda. Dan kom je de liefde van je leven tegen (waar ik inmiddels 43 jaar mee getrouwd ben) en wordt het ingewikkeld om de vele optredens blijven volgen. Gestopt dus. Na jaren begon het weer te kriebelen en ben ik in de hafabra wereld terecht gekomen. Eerst Euphonium en later over gestapt naar de trombone. Tijdens mijn muzikale loopbaan lag (en ligt?) het accent meer op organiseren dan op zelf musiceren. Hoe dan ook, een top muzikant ben ik niet geworden. Inmiddels groeide mijn interesse in de jazz muziek. Ik ben die gaan begrijpen en gaan omarmen. Als oprichter van Stichting Project Orkest Nederland, ontstond het idee om Groene Hart Jazz (GHJ) op te richten. Na enige zoektocht naar twee fantastische collega’s (die overigens wel over een uitstekende muzikale jazzachtergrond beschikken) met gelijk gestemde opvattingen (zie doelstelling GHJ elders op deze website), hebben we besloten om samen aan de slag te gaan. Het promoten van jazzmuziek voor muzikanten én publiek in de regio – samen met jazzorganisaties elders in het land – is mijn ambitie en mijn passie.

Iman Merison (secretaris)

Als tiener werd ik via de LP’s van mijn vader besmet met het jazzvirus en dat is nooit meer goed gekomen. Ik speel van jongs af aan klarinet, ben gaan dubbelen op sax en heb – toen we rond 2000 in Woerden kwamen wonen – ook de contrabas opgepakt. Al die jaren heb ik als amateur met veel plezier in diverse vaste en tijdelijke jazzclubjes gespeeld en doe dat nog steeds. Daarnaast ga ik als luisteraar geregeld naar festivals en jazzconcerten, dus kan niet wachten totdat we weer mogen.
Ik hoop dat we met Groene Hart Jazz eraan kunnen bijdragen dat bij ons in de regio meer mensen kunnen genieten van al dat moois dat jazz te bieden heeft. Zowel muzikanten als liefhebbers, maar zeker ook mensen die nog niet eerder met jazz kennis hebben gemaakt. Daar zet ik mij graag voor in. Dus heb je een leuk idee, neem dan gerust contact op!

Vrijwilliger

Cor Rietbergen (Coördinator Jazz Jam sessies)

Er is mij door het bestuur van Groene Hart Jazz gevraagd mij even voor te stellen. Ik kom uit Den Haag, maar woon inmiddels al ruim 40 jaar in Gouda. Ik voel mij gelukkig nog jong en (meestal) fit, en over een aantal weken word ik pas voor de 25ste keer 50 jaar. Inmiddels 53 jaar getrouwd. Heb veel hobby’s, zoals bijv. bridgen, schaken, drummen, voetbal, autorace, wandelen, fietsen enz. maar vooral de Jazzmuziek, in mijn geval voorkeur de dixieland, ook vaak oude stijl jazz of klassieke Jazz genoemd. Dat neemt niet weg dat ik ook van sommige moderne jazz stijlen kan genieten. Ik was bij de oprichting in 1980 van de “Paramount Jazzband” in Reeuwijk/Gouda, deze band is na verschillende samenstellingen nog steeds volop actief, de laatste 10 jaar zelfs met zes trouwe muzikanten (trompet, trombone, clarinet, sousafoon, banjo, drums), waar ik de leider van mag zijn. Vanaf 1 januari 2020 ben ik ook actief als drummer bij de “Willie Ashman Original Jazzband” en ook nog bij het “Leids New Orleans kwartet”, m.a.w. muziek spelen (drums, washboard, snaartrom) maar ook luisteren is een fijne hobby, vooral in mijn actieve pensioen jaren. Daarbij ging ik ook geregeld naar vele JazzJam Sessies oude stijl avonden, eerst in Hilversum, daarna Zaandam (beide gestopt) en momenteel in Wormerveer. Maar al heel lang liep ik met het idee om zelf een JazzJam in Gouda of omstreken (in het Groen Hart dus) te gaan opzetten. Uiteindelijk ben ik geslaagd om hiervoor een prachtige locatie te vinden, Grand Café LINQ in Waddinxveen, waar de eigenaresse al snel ook enthousiast werd. Maar tussentijds ook contact opgenomen met het bestuur van Groene Hart Jazz waar wij, in een paar hele prettige gesprekken, hebben besloten om het samen te gaan doen. Inmiddels is de première van Groene Hart Jazz JamSessie meer dan geslaagd, met maar liefst 24 enthousiaste muzikanten en evenzoveel publiek erbij, gaan we natuurlijk hiermee door. Deze oude stijl JamSessie is dus vanaf heden een activiteit van het “Groene Hart Jazz” waarbij ik de organisatie als actieve vrijwilliger van GHJ zoveel mogelijk zal uitvoeren. Voor nieuwe data en info van deze activiteit zie elders op deze website.