Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz aan de plas – Duo José Bosschers / Guy van Beek

24 april 2022, 15:30 - 17:30

Gratis
Jazz meets Chanson

Jazz en het Franse Chanson lijken op het eerste gezicht geen voor de hand liggende combinatie.Maar het tegendeel is waar. Veel populaire chansons hebben geleid tot aanpassingen en improvisaties, omdat Fransen een grote voorliefde voor Jazz hebben. Of ligt het juist aan de voorliefde voor Frankrijk van Amerikaanse jazzmusici?

Het verhaal van het Franse Chanson en jazz is lang.Musici in Frankrijk hebben in navolging van amerikaanse jazzmuziek, zich ook ondergedompeld in de liederen van bijvoorbeeld Piaf, Trénet, Gainsbourg of Nougaro. Een oprechte hommage aan twee culturen die met elkaar verbonden zijn door muziek.

José Bosschers – zangGuy van Beek – piano

José zingt in verschillende formaties en bands met uiteenlopende stijlen. O.a. trad ze op met Georgie Fame, Ernst Daniel Smid, Bert van der Brink, Tineke Schouten, Tania Kross, Han Reiziger en Spinvis, in binnen-/ en buitenland. Ze maakte haar eigen show ‘Jewelcase; een ode aan muziek’. Ze was leadzangeres van soul/fusion formatie Jozy. Ze zingt graag met enkele vaste musici met wie ze voornamelijk (Latin) Jazz en chansons brengt.

Guy begeleide na zijn examen in 2000 verschillende cabaretiers en toerde maanden met een jazzkwartet door Zuid-Korea. Inmiddels geeft Guy al heel wat jaren met veel plezier les aan kinderen en volwassenen. Ook zoek hij graag het podium op als solo-pianist, in trio Copper & Creek en in het Pianoduo Maurer-Van Beek (tango nuevo) dat in 2012 haar eerste tango-CD uitbracht.

Gegevens

Datum:
24 april 2022
Tijd:
15:30 - 17:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Groene Hart Jazz

Locatie

restaurant Tijsterman nieuwkoop
Dorpsstraat 116
Nieuwkoop, Zuid-Holland 2421 BC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0172 571 267
Bekijk de site van Locatie